Taulutietokone

Tarkoituksena olisi hankkia halvemman luokan tabletti, jolla sujuu ihan perustoimet, kuten netinselaus, leffojen katsominen/musiikin kuuntelu sekä satunnainen pelailu. Näyttö on resoluutioltaan 800 x 480 pikseliä, mikä onkin kieltämättä vähän alakanttiin, siinä nettisivut suunnitellaan tätänykyä jo monesti 1024 pikselin levyisillä näytöille. Onneksi zoomaus toimii ja lukuunottamatta kovin monilla nettisivuilla varsinainen koostumus on ainoastaan muutaman sadan pikselin levyisellä alueella. Taulutietokoneet rikkoontuvat kevyesti sen tähden, niin että ne ovat lähes aina tuotettu osittain ohuesta lasista taikka lasin kaltaisesta aineesta. Tottakai myöskin älypuhelimet sekä kannettavat tietokoneet saattavat rikkoontua kevyesti, vain keskimääräinen tietokone ja älypuhelin onkin tehty kestämään jonkin verran väärinkäyttöä. Taulutietokoneen ostajien tavallisimmat kysymykset myyjille ovat: jota tällä pystyy tehdä, miten voikin olla eri mallien hinnoissa on sikäli isoja eroja, millaiset nettiyhteydet tuotteessa on ja kannattaako ostaa tabletti tai kannettava tietokone.

Taulutietokoneiden suosio onkin räjähtänyt ympäri maailmaa. Menestys on ollu hurjinta kehittyneissä maissa, sillä väliaikaisesti tuotteiden hinnat ovat vastanneet paremman keskiluokan älypuhelimia. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, teollisuuslähteistä kerrotaan. Taulutietokoneen toisiin ominaisuuskiin kuuluvat esimerkiksi sisäänrakennetut videokamera, kaiuttimet sekä mikrofoni. Esimerkiksi Skypepuheluiden soittaminen pykee tosiaan suoraan, vailla erillisiä kuulokkeita. Homman tarkka nelisuuntainen kiihtyvyyssensori minkä puolestaan mahdollistaa esim. autopelien pelaamisen tuotetta kallistelemalla. Kun laitteessa onkin myös mukana valmiiksi asennettuna Android Market (tai tätänykyä Play Store) eivät tuotteen käyttökohteet varmasti pääse loppumaankesken.

Molempiin laitteisiin olenkin asentanut suurimman tuetun muistikortin sekä ohjelmia on ladattu rutkasti Google Play-kaupasta (sekä ilmaisia jotta maksullisia).

Tablet tietokoneet ovatkin kuuma aihe tällä hetkellä tietotekniikassa, sekä kaikki valmistaja haluaa kehittää oman laitteensa. Mutta onko tabletti oikeesti hyödyllinen tai vaan tovin villitys? Alla on neljä vinkkiä, miksi onkin näin kuluttajan ei kandeis hommata taulutietokonetta. Uutispalvelu Networkworld on listannut neljä syytä, miksi kuluttajan ei kannattaisi hankkia taulutietokonetta. Taulutietokone ei ole erityisen helppo kannettava Taulutietokoneet eivät oikeesti ole yhtä helppoja kantaa kuin kuluttajille uskotellaan. Laitteen kantamiseen tarttee aina jonkinlaisen suojuksen tai laukun, sitä ei saattaa tunkea taskuun, siinä se on sinne aivan liian reipas.