Pakuri

Pakurikääpä sisältää runsaasti hyvinvointia edistäviä antioksidantteja, jotka tukevat kehon luontaista puolustusjärjestelmää. Tämä sisältää kehon vastustuskykyä lisääviä polysakkarideja ja polyfenoleja. Tutkimuksissa pakurikäävän vaikuttaviksi ainesosiksi on tunnistettu muun muassa melaniini, steroidi sekä triterpeeni. Koivun kuoresta pakurikääpään onkin tiivistynyt koivuhartsia täten betuliinia, minkä onkin bakteereja tappava antiseptinen nestemmäinen aine.

Eläinkokeissa on koeputkiolosuhteissa pakurikäävän todettu suojelevan soluja oksidatiiviselta stressiltä ja poistavan hapen vapaita radikaaleja, vähentävän tulehduksia, parantavan immuunivastetta sekä heikentävän syöpäkasvainten kasvua. Pakurikääpä tehostaa solujen transkriptiotekijä PPAR:n toimintaa, jonka pitää yllä sokeritasapainoa sekä rasvasolujen säätelyä. Tästä syystä odotetaan, että pakurikääpä vaikuttaisi lääkkeenä myönteisesti esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen ja rasva-ainevaihdunnan häiriön eli dyslipidemian hoidossa. Lisätutkimuksia kuitenkin tarvitaan yhä. Biokemian tohtori Janne Lehtinen onkin samaa mieltä varsinkin lisätutkimusten tarpeellisuudesta. Hän ei tahdo ottaa kantaa Wikipedian tekstiin, mutta ei kuitenkaan lähde kiistämään, etteikö pakurikäävän osalta tiedoissa ois myös faktaa.
Pakurilla onkin kiistatta todennettu olevan runsaasti erilaisia hyvinvointia edistäviä vaikutuksia, hän muotoilee.

Meillä sitä käytettiin sota-aikana kahvinkorvikkeena sekä teen asemesta tikkateenä. Kansanlääkinnässä pakuria on valjastettu monipuolisesti: maha- sekä suolistovaivojen ohella muun muassa metsästäjien keskuudessa poistamaan väsymystä, virkistämään, tuomaan työkykyä, ientulehduksiin, höyryhengitettynä muiden yrttien kanssa hengitystietulehduksiin, ulkoisesti jauheena naarmuihin, haavoihin, ihottumiin, psoriasikseen ja erittäin yleisesti syöpään.

Toppatakki talveen!

Toppatakki onkin monikäyttöinen sekä vaativiinkin olosuhteisiin tottuneen valinta. Paljon ulkoilua harrastava arvostaa tätä, niin että tekniset materiaalit kestävät tuulta sekä kosteutta, täytteet lämmittävät sekä takin voi pestä. Kiristettävä huppu on ensiarvoisen tärkeä lohko toimivaa toppatakkia. Täytemateriaalina oikea untuva ei ole nykyään löytänyt vertaistansa. Lisäksi untuva onkin merkittävästi ekologisempi valinta kuin keinokuidut.

Tänä talvena trendikkäät toppamateriaalit ovatkin metallinhohtoisia sekä mallit naisellisia. Niin sekä menneiltä vuosilta tuttu makkaratoppaus käy taas.
Vuosien varrella olenkin huomannut, jotta yksi takki ei mahdollisesti sittenkään riitä. On ihan helppoa olla rennompia ulkoilutakkeja sekä silloinkaan siistimpiä päällystakkeja.

Eli käytännössä eräs molempia. Olisi myös kätsyä, jos takit olisi vaikkapa mustia, vain jostain syystä minulla ei oo ollut mustaa talvitakkia sitten lukiovuosien.

toppatakki

toppatakki

Talvitakki ois kuitenkin nyt hyvä.

Koska käytät talvitakkia vuoden jopa jokaisena päivänä, onkin tämä reipas lohko tyyliäsi, sekä mukavuuden myös sinun kannattaa panostaa talvitakkiiin myöskin tyylikkyyden kannalta.
- Tuumaillaan oisko mistään varaa tinkiä, mut ennemin ostan vaikka tämän hernekeittopurkin ja ruisleipää. Tuumataan vaatekaappia ja hengitetään vanhan takin alle usempi pusero sekä ollaan katu uskottavia julkkisten tyyliin

Käytännöllisyyden ei tarvitse käydä tyylin edelle myöskään talvitakkien suhteen, sillä valikoimastamme löytyy toinen toistaan tyylikkäämpiä sekä superlämpimiä talvitakkeja.

Mikäs tän mukavampaa, että täällä tykätään takeista – periaatteessa. Takit on kiinnostava aihealue ja tykkään suunnitella takkeja, mutta itse en ole takki-ihminen.

Talvitakki onkin täysin ehdoton hankinta Suomessa. Talven pakkaset taittuvat paljon helpommin, jahka ylläsi on lämmin ja laadukas naisten talvitakki.

Suomen ilmasto enimmäkseen määrittelee tiukasti tämän, jota kulloinkin kandee ylleen pukea. Onneksi silti tarjoaa trendikkäät vaatteet säähän kuten säähän sekä noin on myöskin talvipakkasten laita.

talvitakki

talvitakki