Tablet tietokoneet

Näppärä matkoilla kokonsa ja painonsa puolesta. Ei enää tulisi mieleen raahata läppäriä viikonloppureissuilla tai matkoilla.  Tablet tietokoneiden hinnat vaihtelevat ominaisuuksien, valmistajien ja jälleenmyyjien mukaisesti n. 100 – 900 euron välillä. Tabletteja onkin saatavilla yli 100 erikokoista, merkkistä ja hintaista tuotetta.

Tunnetuin tablet-tietokone on Apple iPad minkä versio 3 on hiljattain ilmestynyt. iPadin ansiosta tablet-pc laitteista on putkahtanut aikaisempaa suositumpia. Hieman iPadin markkinoille tulon päästä Samsung julkaisi oman tablet-pc versionsa: Samsung Galaxy tab-laitteen. Oli tablet PC laitteita markkinoilla tottakai aikaisemmin iPadia, esimerkiksi Archos. Parhaillaan yhä useampi valmistaja kehittelee tablet-tietokonetta ja pian tablet PC laitteita julkaistaan samaan tahtiin kuten matkapuhelinmarkkinoilla. Tunnetuimmat valmistajat juuri nyt on Apple, Samsung, Archos, Motorola, HTC, Dell, LG, Huawei, Blackberry, HP ja Creative. Useimmissa näistä tablet-tietokoneista onkin samat toiminnot ja suurimmat erot on käyttöjärjestelmän ja laitteen koon kohdalla.

Kuitenkin useimmat tablettien käyttäjät viettävät suurimman osan ajastaan selaimessa. Käyttöjärjestelmää ja ohjelmatarjontaa ei pitäisikään painottaa liian paljon, sillä selain ja muut eniten käytetyt perusohjelmat sisältyvät kaikkiin tabletteihin. Mutta silloin yksityiskohtiin. Mummoni ei tartte hienouksia, mutta mitä juttuja tabletin ostossa on otettava huomioon? Minkälainen nettiyhteys ois hyvä jahka hän käyttää laitetta vain kotonaan, riittääkö nettitikku sekä jos riittää sikäli minkälaisen nopeuden skype vaatii? Suosittelen laitetta jos et halua hirveen kallista teholaitetta juuri perus asioiden hoitamiseen vai kuitenkin lapsille pelaamista varten. Todella hyvä sekä kivan pienikokoinen tabletti. Mitä tosiaan enää odotat? nykyisin voit hankkia esimerkiksi kerta heitolla omat tablet tietokoneet koko perheelle hintaan, minkä ei tosiaan hirvitä!

Joulun alla monen toivelistalla onkin nykyaikainen älypuhelin vai tablettitietokone. Joka neljäs suomalainen kertoo harkitsevansa tablettitietokoneen hankkimista. Alle 35-vuotiaista aikuisista tablettitietokoneen ostaminen on harkinnassa 40 prosentilla. Yli 55-vuotiaiden kiinnostus tablettitietokoneita kohtaan onkin selvästi muita vähäisempää. Avasin paketin vähän sekavin tuntein, mutta meitsin tässäpä vaiheessa pakko tehdä synkkä tunnustus; en ollu aikaisemmin aiheuta hetkeä koskaan pitänyt tablet-luokan tietokonetta käsissäni, enkä vieläkään tiennyt miltä tällaisen tuotteen käsittely tuntuu. Tabletti-sanahan siis ei tässäpä yhteydessä tule lääkkeestä, vain saman sanan ikivanhasta toisesta käyttötarkoituksesta eli ruokapöydälle pantavaa pientä suojaliinaa tarkoittavasta sanasta. Suomalaiset muuten käyttävät sanaa ’kuusi’ täysin näppärästi ja luvusta niin että puusta ilman mitään sekaannuksen vaaraa.