Tabletti

Tabletti-sanahan siis ei tässä yhteydessä tule lääkkeestä, vaan saman sanan ikivanhasta toisesta käyttötarkoituksesta täten ruokapöydälle pantavaa pientä suojaliinaa tarkoittavasta sanasta.

Tabletilla pääsee verkkoon jotta vaan. Moni tuntemani iPad-käyttäjä ei pidä sitä kovin tärkeänä, ainoastaan onkin tyytyväinen wlan-surffailuun, mutta minulle mobiiliyhteys on merkittävä hyöty verrattuna tietokoneeseen. Totuus, saahan puhelimen vaikutuksesta tarjottua verkon tietokoneelle, vaan säätämistä silloin onkin – ja eräs akku isompi määrä, jonka tyhjenemisestä murehtia. Myös ilmaisia wlaneja onkin, vain niihin kirjautuminen tapaa olla tavalla vai toisella rasittavaa. Mitä siis enää odotat? nyt saat hommata esimerkiksi kerta heitolla omat tablettitietokoneet koko perheelle hintaan, joka ei todellakaan hirvitä! Tabletissa ei oo kantta avattavaksi. Vaikka MacBook Air onkin ohut ja kevyt sekä himottava, sen avaamiseen raitiovaunussa liittyy isompi kynnys kuin iPadin esiin ottamiseen. Alkuperäisessä iPad-kirjoituksessani olin huolissani laitteen ergonomiasta: kuinka sen saisi pystyyn sekä eikö lituskaa levyä ole vaikea naputtaa.

Tablettia pystyy käyttää seisaaltaan. Kukapa meistä ei välillä olisivat seisonut läppäri auki lumisateessa – tabletin kanssa ahdistaa paljon vähemmän. Karttana se on ylivertainen, vaan myös vähänkin pidemmän jonottamisen aikana sen nappaa mieluusti olkalaukustaan. Tabletti ei hurise eikä kuumene. Läppärin kanssa ei tartte kauaa sängyssä viettää aikaisemmin kuten tuuletin rupee joutuu meteliä. Hiljainen nöyrästi palveleva tabletti ei tunnu samalla tapaa tekniseltä rakkineelta kuin tietokone. Kunhan onkin sekä toimii vaan. Ei oo tablet ainakaan minulla läppäriä syrjäyttänyt. Enemmän tämä on jäänyt kivaksi leikkikaluksi. Eräässä yrityksessä annettiin osalle insinöörejä tabletit ja nehän tykkää näistä kuin Simo hillosta. Käytännössä niissä on RDP clientti mikä avustuksella käytetään SAP clienttiä ja muutamaa muutakin sovellusta. Tämä onkin osoittautunut näppäräksi peliksi jahka insinörtti pyörii tuotannon puolella tabletti kourassa.

Melkeinpä väittäisin, jotta ikäihmisen sietokyky on ällistyttävä, jos kyseessä on hidastumista aiheuttava ongelma. Sen sijasta nuorisolta menee hermo samantien – ja myös näiltä vähän vanhemmilta, jotka eivät oo sittenkään vielä aivan rollaattorikamaa. Ikäihmiselle tyypillistä onkin, niin että puuttuu uskallus tehdä mitään, jos ilmenee ongelma. Joskus uskalluksen puute saa myös pitämään ongelmina toimintoja, mitkä eivät sitä ole. Koko maailman myyminen oli 60 miljoonaa tablettia, tälle vuodelle ennakoidaan näin 120 miljoonan myyntiä. Joko sinulla onkin tablett? Miten noin voi olla ja mikä merkkinen? Korvaako tämä kannettavan ja pöytäkoneen? Missä toiminnassa härpäke on parhaimmillaan?

Oletko suunnitellut ostavasi tabletin? Jotta tabletin hinta on myönnetty puristettua näin alhaiseksi, jostain on pitänyt kuitenkin tinkiä. Naurettavan halvasta tablet-tietokoneesta ei löydy GPS-vastaanotinta, eikä Bluetooth-yhteyttä.