Sähkötupakka suosio

Sähkötupakkaa käyttämällä välttää suuren osan tavallisen tupakan aiheuttamista haitoista, että sähkötupakka ei muodosta savua, vain vain höyrystää tuotteessa käytettyä liuosta (lue enemmän sähkötupakan tankeissa käytetyistä nesteistä sivulla ”sähkötupakan nesteet”). Sähkötupakasta hyötyvät myöskin röökaajan kanssaihmiset, koska sähkötupakan käyttäminen ei altista toisia ihmisiä passiiviselle tupakoinnille sekä tämän haitoille.

Sähkötupakka tulee ajan mittaan hyvinkin merkittävästi edullisemmaksi kuten perinteinen polttaminen. Sähkötupakan aloituspakkauksia, jotka sisällään pitävät kaiken tarvittavan, myydään 15 eurosta 50 taalan hintaan mallista sekä ostopaikasta riippuen. Aina ei kannata tilata kaikkein halvinta sähkötupakkaa, että laadukkaampi vekotin on mukavampi käytännössä sekä varmasti kestää pidempään.

Suosituimpia apukeinoja tupakoinnin lopettamiseen on nikotiinilaastarit ja -purkat, mistä tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Nicorette ja Nicotinell. Nikotiinilaastareiden sekä -purukumien teho röökaamisen lopettamisessa perustuu näiden sisältämään nikotiiniin, minkä hillitsee vieroitusoireita. Todella useat ovatkin päässeet tupakoinnista eroon vaihtamalla sähkötupakkaan, minkä mahdollistaa polttamisen hyvät puolet, kuin tupakkataukojen sosiaaliset tilanteet, savun imitoimisen höyryn muodossa sekä tekemistä käsille. Sähkötupakkaa käytetäessä voit itsekin päättää käytätkö mutta nestepatruunoita jotka sisällään pitävät nikotiinia, tai täysin nikotiinittomia versioita. Molempien käyttö onkin kokemusten mukaisesti merkittävä apu tupakoitsemisen lopettamisessa.

Tavallisen tupakan korvikkeena e-savuketta käyttävälle tuntuma minkä syntyy suussa sekä kurkussa savun kaltaista sisäänvedettäessä onkin myöskin tärkeä. Sitä kutsun kurkkutuntumaksi (engl. Throat hit). Toinen tähän vähän liittyvä kriteeri on miten merkittävästi sekä kuinka lämmintä savun kaltaista e-savuke aiheuttaa, se vaikuttaa visuaalisuuden lisäksi kurkkutuntuman kovuuteen. sähkötupakat kaupataan Perinteisesti ns. aloituspakkauksissa joissa varaosien ja lisälaitteiden määrä vaihtelee valmistajan mukaan, kandee toisin sanoen katsoa että saa rahalleen vastinetta sekä tarkistaa varaosien hinnat aikaisemmin tuotteen ostoa.

Sähkötupakan terveysvaikutuksista ei ole vielä tehty kattavia tutkimuksia, mutta sähkötupakan höyrystettävän nesteen pohja-aineita käytetään myöskin leivonnaisissa sekä muissa elintarvikkeissa, ja ihonhoitotuotteissa. Nikotiinin tiedossa olevat haittavaikutukset ovat riippuvuus, verenpaineen sekä pulssin nousu, sekä negatiivinen vaikutus etenkin miesten hedelmällisyyteen. Nikotiinin asiallisia vaikutuksia onkin mm. lisääntyneen dopamiinituotannon tuoma mielihyvän tunne, piristyminen, oppimiskyvyn parantuminen, kivun lievitys, sekä ehkäpä Alzheimerin sekä Parkinsonin tautien ennaltaehkäisy ja oireiden helpotus.