Taulutietokone

Tarkoituksena olisi hankkia halvemman luokan tabletti, jolla sujuu ihan perustoimet, kuten netinselaus, leffojen katsominen/musiikin kuuntelu sekä satunnainen pelailu. Näyttö on resoluutioltaan 800 x 480 pikseliä, mikä onkin kieltämättä vähän alakanttiin, siinä nettisivut suunnitellaan tätänykyä jo monesti 1024 pikselin levyisillä näytöille. Onneksi zoomaus toimii ja lukuunottamatta kovin monilla nettisivuilla varsinainen koostumus on ainoastaan muutaman sadan pikselin levyisellä alueella. Taulutietokoneet rikkoontuvat kevyesti sen tähden, niin että ne ovat lähes aina tuotettu osittain ohuesta lasista taikka lasin kaltaisesta aineesta. Tottakai myöskin älypuhelimet sekä kannettavat tietokoneet saattavat rikkoontua kevyesti, vain keskimääräinen tietokone ja älypuhelin onkin tehty kestämään jonkin verran väärinkäyttöä. Taulutietokoneen ostajien tavallisimmat kysymykset myyjille ovat: jota tällä pystyy tehdä, miten voikin olla eri mallien hinnoissa on sikäli isoja eroja, millaiset nettiyhteydet tuotteessa on ja kannattaako ostaa tabletti tai kannettava tietokone.

Taulutietokoneiden suosio onkin räjähtänyt ympäri maailmaa. Menestys on ollu hurjinta kehittyneissä maissa, sillä väliaikaisesti tuotteiden hinnat ovat vastanneet paremman keskiluokan älypuhelimia. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, teollisuuslähteistä kerrotaan. Taulutietokoneen toisiin ominaisuuskiin kuuluvat esimerkiksi sisäänrakennetut videokamera, kaiuttimet sekä mikrofoni. Esimerkiksi Skypepuheluiden soittaminen pykee tosiaan suoraan, vailla erillisiä kuulokkeita. Homman tarkka nelisuuntainen kiihtyvyyssensori minkä puolestaan mahdollistaa esim. autopelien pelaamisen tuotetta kallistelemalla. Kun laitteessa onkin myös mukana valmiiksi asennettuna Android Market (tai tätänykyä Play Store) eivät tuotteen käyttökohteet varmasti pääse loppumaankesken.

Molempiin laitteisiin olenkin asentanut suurimman tuetun muistikortin sekä ohjelmia on ladattu rutkasti Google Play-kaupasta (sekä ilmaisia jotta maksullisia).

Tablet tietokoneet ovatkin kuuma aihe tällä hetkellä tietotekniikassa, sekä kaikki valmistaja haluaa kehittää oman laitteensa. Mutta onko tabletti oikeesti hyödyllinen tai vaan tovin villitys? Alla on neljä vinkkiä, miksi onkin näin kuluttajan ei kandeis hommata taulutietokonetta. Uutispalvelu Networkworld on listannut neljä syytä, miksi kuluttajan ei kannattaisi hankkia taulutietokonetta. Taulutietokone ei ole erityisen helppo kannettava Taulutietokoneet eivät oikeesti ole yhtä helppoja kantaa kuin kuluttajille uskotellaan. Laitteen kantamiseen tarttee aina jonkinlaisen suojuksen tai laukun, sitä ei saattaa tunkea taskuun, siinä se on sinne aivan liian reipas.

Tablet tietokoneet

Näppärä matkoilla kokonsa ja painonsa puolesta. Ei enää tulisi mieleen raahata läppäriä viikonloppureissuilla tai matkoilla.  Tablet tietokoneiden hinnat vaihtelevat ominaisuuksien, valmistajien ja jälleenmyyjien mukaisesti n. 100 – 900 euron välillä. Tabletteja onkin saatavilla yli 100 erikokoista, merkkistä ja hintaista tuotetta.

Tunnetuin tablet-tietokone on Apple iPad minkä versio 3 on hiljattain ilmestynyt. iPadin ansiosta tablet-pc laitteista on putkahtanut aikaisempaa suositumpia. Hieman iPadin markkinoille tulon päästä Samsung julkaisi oman tablet-pc versionsa: Samsung Galaxy tab-laitteen. Oli tablet PC laitteita markkinoilla tottakai aikaisemmin iPadia, esimerkiksi Archos. Parhaillaan yhä useampi valmistaja kehittelee tablet-tietokonetta ja pian tablet PC laitteita julkaistaan samaan tahtiin kuten matkapuhelinmarkkinoilla. Tunnetuimmat valmistajat juuri nyt on Apple, Samsung, Archos, Motorola, HTC, Dell, LG, Huawei, Blackberry, HP ja Creative. Useimmissa näistä tablet-tietokoneista onkin samat toiminnot ja suurimmat erot on käyttöjärjestelmän ja laitteen koon kohdalla.

Kuitenkin useimmat tablettien käyttäjät viettävät suurimman osan ajastaan selaimessa. Käyttöjärjestelmää ja ohjelmatarjontaa ei pitäisikään painottaa liian paljon, sillä selain ja muut eniten käytetyt perusohjelmat sisältyvät kaikkiin tabletteihin. Mutta silloin yksityiskohtiin. Mummoni ei tartte hienouksia, mutta mitä juttuja tabletin ostossa on otettava huomioon? Minkälainen nettiyhteys ois hyvä jahka hän käyttää laitetta vain kotonaan, riittääkö nettitikku sekä jos riittää sikäli minkälaisen nopeuden skype vaatii? Suosittelen laitetta jos et halua hirveen kallista teholaitetta juuri perus asioiden hoitamiseen vai kuitenkin lapsille pelaamista varten. Todella hyvä sekä kivan pienikokoinen tabletti. Mitä tosiaan enää odotat? nykyisin voit hankkia esimerkiksi kerta heitolla omat tablet tietokoneet koko perheelle hintaan, minkä ei tosiaan hirvitä!

Joulun alla monen toivelistalla onkin nykyaikainen älypuhelin vai tablettitietokone. Joka neljäs suomalainen kertoo harkitsevansa tablettitietokoneen hankkimista. Alle 35-vuotiaista aikuisista tablettitietokoneen ostaminen on harkinnassa 40 prosentilla. Yli 55-vuotiaiden kiinnostus tablettitietokoneita kohtaan onkin selvästi muita vähäisempää. Avasin paketin vähän sekavin tuntein, mutta meitsin tässäpä vaiheessa pakko tehdä synkkä tunnustus; en ollu aikaisemmin aiheuta hetkeä koskaan pitänyt tablet-luokan tietokonetta käsissäni, enkä vieläkään tiennyt miltä tällaisen tuotteen käsittely tuntuu. Tabletti-sanahan siis ei tässäpä yhteydessä tule lääkkeestä, vain saman sanan ikivanhasta toisesta käyttötarkoituksesta eli ruokapöydälle pantavaa pientä suojaliinaa tarkoittavasta sanasta. Suomalaiset muuten käyttävät sanaa ’kuusi’ täysin näppärästi ja luvusta niin että puusta ilman mitään sekaannuksen vaaraa.